Nye ting på gang!

Ravinala skal til Vest-Etiopia i november 2014 og du kan bli med!

Vi får hverdagsglimt fra landsbyutvikling og kvinne- og helsearbeid. Vi møter kirkeledere, lokale menigheter og representanter fra NMS. Vi skal bo enkelt og får oppleve natur og folkeliv på nært hold. En tur som inneholder både Afrikas storby og noen av verdens mest fjerntliggende steder.

Image

Her er program for reisen:

Dag 1
Avreise fra Stavanger (det er mulig å reise fra andre byer i Norge).

Dag 2
Ankomst Addis Abeba tidlig om morgen, vi ordner med visum på flyplassen før vi kjører inn til sentrum. Gjennom bussvinduet får vi et lite inntrykk av Addis Abeba, en storby i rask vekst med ca 5 mill innbyggere. Likevel er den en av Afrikas tryggeste byer med veldig lav kriminalitet. Frokost og lunsj i byen før vi reiser videre vestover til Asosa med fly. Vi befinner oss nå helt vest i Etiopia, på grensen til Sudan. Overnatting på hotell i Asosa.

Dag 3
Vi forlater Asosa og kjøre til Beghi (ca. 2,5 time). Stedet hvor reiseleder Rune Skagestads bodde når han jobbet i Etiopia.

Synoden Beghi er et sammensatt område. I høylandet dominerer oromo-folket, og i lavlandet bor mao- og komo-folket i kummerlige kår. De gjør de hardeste og dårligst betalte arbeidet. Mange er analfabeter, har får utdanningsmuligheter og dermed liten innflytelse i  samfunnet. Gjennom landsbyutviklingsprosjektet får de støtte til både sosial og økonomisk utvikling. Bønder lærer nye dyrkningsmetoder. Barn får bedre utdanningsmuligheter, skoler rustes opp og voksne lærer å lese og skrive.

Standarden på overnattingen disse to dagene blir veldig enkel. Noen vil bo på kirkens gjestehus (på dobbelrom) og noen vil på hotell i byen. Mat og losji krever sporty innstilling. Litt knekkebrød og ei tube ost kan være en ide dersom du er usikker på om du liker maten.

Dag 4
Dagen i Beghi og i området rundt. Vi besøker blant annet en vannmølle. Vi finner åtte vanndrevne kornmøller i denne synoden. Disse er med på å gjøre livet til mange kvinner lettere, sparer miljøet og gir inntekter til synoden. Vi vil også besøke en lokal Mekane Yesus kirke og få kjennskap til det alsidige arbeidet som drives.

Dag 5
Beghi – Mendi – Nedjo. 
Vi forlater Beghi og begynner på vår fem dagers tur tilbake til hovedstaden. Dagens mål er Nedjo på vei stopper vi i Mendi hvor vi får omvisning på klinikken, kirken og bibelskolen.

Dag 6
Nedjo – Bodji – Nedjo.
Dagsutflukt til Bodji. Her ligger senter for Western Synod (Vest Synode). Bodji er også “Mekane Yesus Kirkens vugge”.

NMS misjonær Marit Breen arbeider her som rådgiver i prosjekter som har fokus på kvinners rettigheter.

Kvinners rettigheter: Hvor kvinnene står i menigheten, og i samfunnet ellers, er en hjertesak for NMS og Mekane-Yesus kirken (EECMY). I flere år har de sammen fokusert på dette i Bodji, som nå har blitt en foregangslandsby på dette området. Seks synoder er med i dette Norad-støttede arbeidet.

Dag 7
Nedjo – Kamashi – Nedjo. 
Vi tar turen ned i lavlandet og besøker ungdomssenteret i Kamashi. Mens vi resten av turen oppholder oss på høylandet i Vest-Etiopia, drar vi denne gangen ned i lavlandsområdet til Blånilen/Didessa. Dette blir en spennende og varm opplevelse.

NMS støtter prosjektet Kemeshi Youth Empowerment, et treårig prosjekt designet med utgangspunkt i ungdomssenteret og situasjonen for ungdommer i Kemeshi. Hovedmålet med prosjektet er å møte utfordringene for ungdommer i området og ta deres situasjon på alvor.

Dag 8
Nedjo – Gimbi – Nekmente. 
Vi kjører gjennom noe av det vakreste landskap vi finner i vest. I Gimbi  ligger regionskontoret for alt Mekane Yesus kirkens utviklingsarbeid i Vest Etiopia. Når vi nærmer oss Nekmente får vi en fantastisk utsikt over Didessadalen, en sidedal til Blånilen.

Dag 9
Nekemte – Addis Abeba. 
Foran oss har vi en ca. 8 timers kjøretur inkludert lunsj og noen andre stopp. Vi overnatter på hotell i Addis Abeba.

Dag 10
Addis Abeba.
Vi får en rundtur i Addis Abeba, med blant annet besøk til kirkens teologiske seminar og EECMY hovedkontoret, vi besøker deretter Entotofjellet med utsikt over byen.

Dag 11
Addis Abeba.
Vi besøker Nasjonalmuseet og St George-katedralen.Samtale med NMS og kirken om Etiopia, kirken og misjon. 

Dag 12
Addis Abeba.

Siste dag i hovedstaden, morgen til egne disposisjon. Kanskje vil du rusle litt rundt på egen hånd. Etter lunsj møtes vi. På kvelden reiser vi til flyplassen og flyr tilbake til Norge.

 

Påmeldingen starter snart på Ravinala websiden: http://www.ravinala.no/vest-etiopia-november-2014/category2610.html

 

Det blir en spennende tur med reiseleding på norsk!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s